Clinty Thuijls

Over Clinty

Clinty groeide op in Eindhoven.

Het creatieve zat er al van jongs af aan in: ze maakte hoorpspelen van boeken en begeleidde dat met zelfgemaakte blokfluitmuziek, ze maakte radioprogramma’s, had winkeltjes in zelfbedrukte zakdoeken, origami-oorbellen en fimoklei. Ze volgde ballet- en gitaarlessen en later, toen ze alleen naar het centrum van de stad mocht fietsen ging ze ‘op toneel’. Daar was ze helemaal weg van en ze wist meteen dat ze hiermee door wilde. Op het van Maerlantlyceum in Eindhoven volgde ze theaterlessen en na het behalen van haar VWO-diploma werd ze aangenomen op de toneelschool in Arnhem.

Na het behalen van haar diploma,

in 1996, speelde ze bij diverse theatergezelschappen en maakte in binnen – en buitenland en ze maakte eigen voorstellingen bij verschillende productiehuizen. Na een aantal jaren kwamen er kinderen en fulltime theaterwerk was lastig te combineren. Clinty ging schrijven. Samen met een collega schreef ze meerdere formats en scripts voor tv-programma’s en film.

Na een masterclass scenarioschrijven bij Robert Alberdingk Thijm,

solliciteerde ze bij Sesamstraat en daar schrijft ze nog steeds voor. In 2016 kwam haar kinderboek ‘Opilopi’ uit, bij Uitgeverij Marmer, deel twee volgde in het najaar van 2018.

Schrijven is wel een allenig beroep en Clinty is graag onder de mensen. Daarom bezoekt ze basisscholen om over ‘Opilopi’ te vertellen, doet ze regie- en acteerklussen en geeft ze les als yogadocent.

Clinty is getrouwd met Rutger de Bekker. Ze hebben een dochter en een zoon en wonen in Amsterdam.

Clinty Thuijls