Opilopi
 
Een boek dat buiten de lijntjes kleurt. De humor en soepele pen van Thuijls maken dit boek tot een ware voorleessensatie.
— Telegraaf
Kinderen laten lachen is een moeilijk vak. Maar Clinty krijgt het met dit boek voor elkaar. Daar ben ik best jaloers op :)
— Jochem Myjer
 

Clinty Thuijls verzon ‘Opilopi’ voor haar zoon.

Hij moest zichzelf in de verhalen kunnen herkennen, ze moesten een beetje vies zijn en ook ondeugend, ze mochten niet te lang zijn en er moest een grap in. Niet alleen haar zoon, ook andere kinderen vonden de verhalen leuk. Clinty besloot de verhalen uit te te geven: dat werd ‘Opilopi’.

‘Opilopi’ kwam uit bij uitgeverij Marmer in maart 2016.

Het boek werd zeer enthousiast ontvangen en kreeg goede kritieken. Een tweede druk van ‘Opilopi’  verscheen al in september 2016.

‘Opilopi’ bevat 22 korte verhaaltjes en is geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

De zwart-wit illustraties bij de verhalen zijn gemaakt door de cartoonist Argibald. 

 
Opilopi
 
 

Deel 2 van ‘Opilopi’ verscheen in het najaar 2018.

Opa en Sjef gaan samen een weekje kamperen in de Ardennen en maken weer de grappigste avonturen mee. Ze klimmen in uitkijkhuisjes van jagers en gaan midden in de nacht sterrenkijken. Sjef krijgt zakmesles van opa, leert waarom je niet naast de wc moet plassen, en hij doet natuurlijk ook weer iets ondeugends. En opa trouwens ook. Het boek ligt vanaf september 2017 in de winkels. 

Voorleesverhalen schrijven is een kunst die makkelijker lijkt dan het is. Clinty Thuijls is er in geslaagd.
— Ineke van Nispen Boekhandel van Kemenade & Hollaers Breda
Hele weekend voorgelezen aan onze kleinkinderen, ze konden er geen genoeg van krijgen. Vooral de snotjes waren favoriet.
— Wil, 69 jaar
Toen we een weekendje weg waren met vrienden dwong onze dochter alle kinderen te komen luisteren naar een verhaal.
— Robin, 34 jaar
 
Opilopi deel 2