Clint!

Clinty Thuijls

Schrijfster, actrice

yogadocente

 

 
17-03-10-0124clinty.jpg

Wie is Clinty Thuijls?

Clinty Thuijls (1972) groeide op in Eindhoven en studeerde aan de Arnhemse Toneelschool. Na haar afstuderen in 1996 speelde zij als actrice voor diverse theatergezelschappen. Daarna schreef ze tien jaar voor o.a. Sesamstraat en bracht twee kinderboeken uit: Opilopi 1&2. Ze schrijft voor verschillende opdrachtgevers waaronder ‘Rep & Roer musicals’. Sinds september 2019 is ze ook yogadocente en geeft ze les in Amsterdam.

 
 
17-03-10-0639clinty.jpg

Clinty & yoga

Clinty volgde de Vinyasa Teacher Training bij Johan Noorloos in Amsterdam. In september 2019 behaalde zij haar diploma, maar zij volgt al meer dan achttien jaar yogalessen. “De eerste keer dat ik bij een yogales terechtkwam was het meteen ‘aan’, en dat is altijd zo gebleven. Yoga is voor mij in verschillende vormen en in steeds verschillende periodes belangrijk geweest. Zo bood het mij in eerste instantie verlichting bij pijnklachten, daarna kwam ik voor de rust, en weer later, ging ik om te leren ademen. Ik had yoga nodig om goed in mijn lijf te zitten, om sterk te worden, om flexibel te zijn - zowel fysiek als mentaal- om te kunnen voelen wat ik nodig heb en waar mijn grenzen liggen. Het is altijd een wens van mij geweest om al het goede dat yoga mij gegeven heeft door te kunnen geven aan anderen. Daarom ben ik docent geworden”.

 
 
17-03-10-0577clinty.jpg

Clinty schrijft

Clinty schreef tien jaar voor Sesamstraat, heeft een paar seizoenen meegeschreven aan het Sinterklaasjournaal en bracht twee kinderboeken uit bij Uitgeverij Marmer getiteld 'Opilopi'. In 2016 verscheen het eerste deel, al snel volgde een tweede druk én een tweede deel van Opilopi.

Ze schrijft voor verschillende opdrachtgevers, zowel teksten, scenes, scenario’s én vorig jaar haar eerste musical. Voor ‘Rep en Roer musicals’ schreef zij de afscheidsmusical voor groep 8 ‘Gewoon Super’. Deze werd in juni 2019 op bijna 1000 basisscholen in  Nederland opgevoerd. Clinty gaat de musical voor 2021 ook voor hen schrijven, plus een nog redelijk geheim maar superleuk project in samenwerking met De Efteling.

 
 
 
17-03-10-0690clinty.jpg

Clinty acteert

Clinty studeerde in 1996 af aan de Toneelschool in Arnhem. Na het behalen van haar diploma speelde zij bij diverse toneelgezelschappen zoals Noord Nederlands Toneel en Theatergroep Hotel Modern. 

Ook maakte zij jarenlang met verschillende regisseurs en theatermakers voorstellingen bij ‘het Gasthuis’ in Amsterdam, nu produktiehuis Frascati. 

Clinty was in december 2017 te zien in de KPN serie ‘Fenix’ over de Brabantse drugsscene.

 

 
 
17-03-10-0298clintyMEDIUMRES.jpg

Clinty bezoekt scholen

Bij een klassenbezoek vertelt Clinty aan de hand van een presentatie op het digibord hoe zij ‘Opilopi’ gemaakt heeft. Ze gaat in gesprek met de klas over onderwerpen uit het boek. Ze leest voor en laat voorwerpen zien die voorkomen in de verhalen. Zo komen opa en Sjef tot leven.